Új ruhák

Ma végre megint kimehettünk a legelőre! Elmúlt a nagy hőség, és az esőzések is véget értek, úgyhogy minden akadály elhárult a legelőzés útjából. Anya kapott egy új ruhát. Nagyon vicces benne.

 


 

 
-- Erre azért van szüksége, hogy megvédje a mamád a böglyök és a legyek támadásától, mivel ez egy légytakaró -- mondta Zsófi. -- Így nyugodtabb lesz kint, és neked nem kell folyamatosan utána loholnod.
 
A ruha bejött, Anya tényleg egész délelőtt nyugodtan legelészhetett. Bezzeg én nem kaptam ruhát! Egy kicsit meg is haragudtam, amikor kiderült, hogy az új gönc csak Anyának jár, és úgy döntöttem, nem veszem fel a kötőféket. Erre meg Zsófi haragudott meg, hogy ilyen kis engedetlen vagyok. Persze azt nem mondta előre, hogy én meg új kötőféket kaptam! Ez zöld, olyan mint a fű, és nem kell áthúzni a fülemen, mert egy csattal könnyen kicsatolható. Nagyon szép, és kényelmes is, felvenni is sokkal könnyebb. Kicsit el is szégyelltem magam, mikor ez kiderült, és kifelé menet már jól viselkedtem.

Aztán mikor kiértünk, megláttam Qwintust! Ő is új ruhát kapott! Ő még viccesebb benne, mint Anya, mert neki még sapkája is van. Híííí! Nem bírtam ki nevetés nélkül... Anya rám is szólt, hogy ne legyek neveletlen, úgyhogy abbahagytam a nyihorászást. Mikor ott hagytak minket, megkérdeztem Qwintustól, hogy bírja ezt a sok öltözködést.

-- Nem nagy ügy -- mondta. -- Kicsit ugyan vigyáznom kell, mert ha nagyon gyorsan futok, akkor a szél belekap a ruhába, és könnyen lecsúszik rólam, de szerencsére bentől azért fél szemmel mindig figyelnek minket, és ha ilyesmit észrevesznek, megigazítják rajtam a félrecsúszott ruhát.

Qwintus légytakaróban

Nem hittem el Qwintus meséjét, mondtam is neki, hogy ne szédítsen, nem vagyok már olyan kicsi, hogy minden bevegyek. Erre azt mondja, mindjárt megmutatja, hogy tényleg igazat mondott. Elkezdett vágtázni (nagyon szép amikor vágtázik), amitől kicsit félrecsúszott rajta a légytakaró, de nem tudott eléggé alákapni a szél, hogy teljesen leessen róla, így hát hemperegni kezdett, amitől nemcsak a takaró esett le róla, de még a sapkája is! Akkor nézett ki igazán viccesen! És képzeljétek mi történt: alighogy Qwintus befejezte a hempergést, és az új ruha sapkástul a nyakában kötött ki, megjelent Zsófi, és újra öltöztetni kezdte! Leesett az állam! A Holland igazat beszél, ezek tényleg figyelnek! Most ki kell találnom valamit, hogy megnézzem engem is így figyelnek-e...

 

Új ruhák hozzászólásai

Szólj hozzá

0.055 mp