Kirakják a szűrünk, mint a gomba

Már elmúltam három hetes, és azt mondták, kell kapnom gyógyszert, hogy ne betegedjek meg. Anya is kap, negyedévente, de nekem, amíg ilyen kicsi vagyok, gyakrabban adják. Féreghajtónak hívják, és azért kell megenni, hogy a bélférgektől nehogy megfájduljon a hasam. Anya már emlegette, hogy nemsokára kapni fogok, és szerinte tutira nem fog ízleni. Ő sem szereti.

 


 
Na, ma meg is kaptam. Zsófi hozta be nekem. Csak egy kis kenőcs volt, amit a számba kent. Először meglepődtem rajta, de szerintem finom volt. Mondtam is Anyának, hogy ha ő ennyire nem szereti, akkor legközelebb adja nekem az övét. Erre kinevetett.
-- Nem olyan egyszerű ám kicselezni az embereket, Kicsikém! -- mondta mosolyogva. -- Ha ők eldöntik, hogy valamit meg kell együnk, azt előbb-utóbb meg is etetik velünk. Egyébként meg a mi érdekünkben csinálják, úgyhogy jobb is ha nem nagyon tiltakozunk.
Hát, ez nekem menni fog, finom ez a kis krémecske...
 
***
 
Voltak látogatóim is a minap. Miki bácsi és Évi néni, Morzsi kutya gazdái. Nagyon aranyosak, majdnem egy órán keresztül simogattak, és becézgettek. Még a Gazda is kijött velük, és vakarászta a nyakamat. Anya sokat mesélt már nekem  a Gazdáról, azt mondta ő a főnök a tanyán, és nagyon rendesen viselkedjek vele, mert neki köszönhetjük, hogy ilyen jó sorunk van itt. Egyszer véletlenül a fenekébe haraptam, amikor szereltek bent a boxunkban valamit. Azt mondta "büdös kölök" vagyok, akármit is jelentsen ez. Meg azt, hogy ezt meg ne próbáljam még egyszer! Anya is jól megszidott és azt mondta:
-- Már csak az kéne, hogy emiatt kirakják a szűrünket!
Olyanokat tudnak mondani... Nem is tudom mi az a szűr. Zsófi azért megnyugtatott, hogy az enyém biztonságban van, és a Gazda csak mókásan mondta ezt a "büdös kölök" dolgot, de azért azóta -biztos, ami biztos- nem haraptam bele a hátsójába.
 
***
 
Tegnap járt itt a patkolókovácsunk is. (A mamám azt mondta, hogy ő látott engem akkor is amikor megszülettem, de arra nem emlékszem, mert annyian voltak itt. Pedig próbáltam mindenkit megjegyezni, de ezek szerint nem nagyon sikerült.) Szóval bejött hozzám ő is, és elcsodálkozott, hogy milyen nagy lettem. Végre valaki, aki észrevette! Ezek szerint már nagy vagyok! Versenypálya, jövök!!!
 
 
"Nőlök, mint a gomba. Versenypálya, jövök!"
 
Erre Anya azt mondja, szerinte is nőlök ugyan, mint a gomba, de azért még mindig nem vagyok elég nagy... Ezen igazodjon ki az csikó...
 
 
 
 

Kirakják a szűrünk, mint a gomba hozzászólásai

Szólj hozzá

0.028 mp