Jac'O első versenye

Ma nagyon korán kelt a tanya. Zsófi már reggel fél hatkor megérkezett, és enni adott Jac'O-nak, meg Honeynak.
Nekünk meg nem!
Ez meglehetősen felháborított, mert igen jó a koszt nálunk a tanyán, én meg szeretek enni, és általában kapunk is, de most nem így történt. Anya azt mondta ne mérgelődjek, majd jön a lovász rendes időben, és hozza a mi reggelinket is, Jac'O-ék versenyre mennek, azért kell ilyen korán enniük. Mit mondjak, ez felcsigázta az érdeklődésemet rendesen, úgyhogy elhatároztam, ha hazajönnek, kifaggatom őket erről a verseny dologról. Addig meg csak figyelem mi mindent kell csinálniuk azért, hogy ilyen korán reggelizhessenek.
Hát alighogy megették a reggelit, gyönyörű tisztára sikálták őket! Jac'O-nak még a sörénye is be volt fonva. Aztán kaptak a lábukra egy fura csizmát, amit Anya szerint útibandage-nak hívnak és azért kell felvenniük, nehogy megsérüljön a lábuk utazás közben, és már indultak is.
A lószállító, amivel vitték őket, pont a mi boxunk előtt állt, és mivel még mindig csak az orrom hegyét tudom kidugni az ablakon, a boxajtó résein át nézhettem végig hogyan indulnak el.

Honey ment elöl, útközben folyamatosan Jac'O-t biztatgatta:

-- Gyere csak utánam, nem nagy ügy. Kicsit ugyan szűk a hely bent, de csak ketten megyünk, kényelmesen el fogunk férni. Nyugi, vigyáznak ránk!

Először úgy tűnt, Jac'O nem nagyon hisz neki. Miután Honey felsétált a lószállítóra, ő még kicsit kérette magát. Előbb végigszaglászta az egész lószállítót, aztán végül csak rászánta magát, szép komótosan beszállt Honey mellé, és elindultak.

Eltelt egy csomó idő, mi is megreggeliztünk végre, aztán kimentünk a karámba szaladgálni, ők meg nem voltak sehol. Én már nagyon türelmetlenül vártam őket, de Anya azt mondta, a verseny ennyi ideig tart, ne aggódjak, minden rendben lesz. Hát vártam tovább. Vége lett a szaladgálásnak, megkaptuk az ebédünket, az is elfogyott, véget ért az ebéd utáni csendes pihenő, de még mindig semmi...

Aztán egyszer csak, mintha az utca végéről a lószállító zörgését hallottam volna! Mondtam Anyának, hogy gyorsan nézzen ki, tényleg ők jönnek-e! És ők voltak! Hazaértek, végre! Elég fáradtnak tűntek, de azt mondták minden rendben ment. Honey 4. lett! Nagyon szép szalagot kapott. Jac'O nem kapott ugyan semmit, de hibátlanul ment körbe élete első ugróversenyén. Amíg elhaladtak a boxunk előtt, gyorsan megkérdeztem tőle, hogy mégis milyen egy ilyen verseny.

-- Ne aggódj, Kölyök! Semmi az egész. Neked is simán menni fog majd... -- mondta.

Igggeeen! Mostmár tuti, hogy versenyló leszek, semmi más!

Jac'O első versenye hozzászólásai

  • Zsozsikaa04 Zsozsikaa04:

    Hajrá! Jacó és Zsófinak persze sok erőt.

Szólj hozzá

0.05 mp