Azt mondták, szép vagyok

Egyik nap Zsófi bejött hozzánk, és hozott magával egy bácsit, akit én még sosem láttam. Azt mondta, hogy ő egy doktor bácsi, aki vért fog venni tőlem, és bechipel. Egy pillanatra inamba szállt a bátorságom...


 
- Anya, mi az a chip? Fájni fog?
- Nem, kisfiam. Csak egy szuri az egész. Nekem is van, itt a nyakamban a sörényem alatt.
És Anyának megint igaza lett. Az állatorvos bácsi kicsit megszúrt ugyan, kétszer is, de tényleg nem fájt. Először a vérvétel miatt szúrt, utána meg a chipet tette a nyakamba. Zsófi szerint erre azért van szükség, hogy mindenki megtudja: én a világon vagyok, és ilyen csak az igazi nagy lovaknak van! Ettől irtó büszke lettem magamra, még kevésbé bántam azokat a szúrásokat. És képzeljétek az állatorvos bácsi a fülem hallatára mondta Zsófinak, hogy nagyon szép vagyok, és kár, hogy nem vittek el a Nemzeti Vágta alatt megrendezett Csikó Championátusra, mert meglehet, hogy nyertem volna!
 
- Te Anya, mi az a csikóchampionátus? - kérdeztem a mamám.
- Hát, az egy különleges alkalom, mikor sok-sok kiscsikót visznek el egyszerre egy bizottság elé, aminek a tagjai eldöntik, hogy szerintük melyik a legszebb fiatal lovacska.

Azta! Kár, hogy nem mentem! Biztos jó buli volt! De Zsófi megígérte, hogy jövőre, amikor lesz az egyéves csikók Championátusa, oda elvisz.

Már nagyon várom!

Azt mondták, szép vagyok hozzászólásai

Szólj hozzá

0.047 mp