A Szomszédok - Második Rész

Kérdeztem Anyától, hogy milyen állatok laknak a tanyán. Azt mondta, 10 ló, 2 állandó és egy nem állandó kutya, meg 1 macska. Kérdeztem mikor találkozhatok velük, de azt mondta ahhoz még nőnöm kell egy kicsit, úgyhogy addig inkább csak mesél róluk.

 


 
A kőistállóban miénk az első box. Mellettünk Qwintus lakik, aki egy fríz ló.
Qwintus légysallanggal.
 
Állítólag Hollandiából származik. Nem tudom, az hol van, de nem a szomszéd tanya, az egyszer biztos. Kérdeztem Anyától, hogyan köszönjek majd neki, ha először találkozom vele, de azt mondta, a lovak mind egy nyelvet beszélnek, köszönjek csak nyugodtan, ahogy ő tanította, Qwintus érteni fogja. Már alig várom, hogy összefussunk!  Az emberek szerint ő a legszebb ló a tanyán. Amikor a karámban van, mindig a csodájára járnak. Fényképezik, naphosszat nézegetik, és a kislányok mind rajta akarnak lovagolni! Még egy festmény is van róla a ház oldalán!
 
A harmadik és a negyedik boxban Margit és Vital laknak. Nagyon jó barátnők. Többnyire együtt mennek mindenhová. Ha a karámban vannak, Margit gyakran idejön a hátsó ajtónkhoz, és a réseken át kukucskál be. Biztos jót játszunk majd, ha végre találkozhatunk velük!
                                                                                                                                                                                             
Vital szomszédja Honey. Ő a legkisebb ló a tanyán. Vagyis most én vagyok a legkisebb, de Honey már felnőtt, mégis kicsi. A gyerekek nagyon szeretik. Honey tanítja meg őket, hogyan is kell ülni egy lovon. Versenyre is mennek majd vele. Sőt, Honey már indult is versenyen, és meg is nyerte! Anya egyszer azt mondta, hogy Honey-ra nyugodtan modhatjuk: Kicsi a bors, de erős. Aztán rögtön hozzátette, hogy nehogy azt higgyem, hogy Honey egy bors, ez is csak egy mondás.
 
Mellette Jac'O lakik. Ő is Quarter ló, csakúgy mint Honey. Anya tudja a teljes nevét, de én elfelejtettem. Elég hosszú neve van. Zsófi szerint ő a legszebb lovuk. Mondjuk, ettől kicsit elszomorodtam. Azt hittem én vagyok neki a legszebb. Azért megvigasztalt, hogy nem csak a szépség számít: gyakoroljam szorgalmasan a kenguru-ugrálást, mert az a legfontosabb.
 
A kőistálló másik szélén lévő box Mekkoráé. Kérdeztem Anyától, miért hívják így, azt mondta, ha majd meglátom, megtudom. Húúú, már alig bírok magammal. Jó lenne ha már megnőnék egy kicsit, mert annyi mindent kéne meglátnom... Mekkorára például irtó kíváncsi voltam, ezért Anya mesélt nekem róla. Kiderült, hogy ő és Anya testvérek! Ezek szerint Mekkora a nagybátyám. El is határoztam, hogy Mekkora bá'nak fogom szólítani ha majd találkozom vele, de Anya azt mondta ne legyek szemtelen. Mekkora igazi híresség. Részt vett az országos bajnokságon is. Bejárta a fél országot. Állítólag ő Zsófi bajtársa. Kérdeztem Anyától, hogy én is lehetek-e majd bajtárs, és azt mondta, hogy szerinte lehetek, csak nagyon szorgalmasan gyakoroljam a kenguruzást.

Na az menni fog!

A Szomszédok - Második Rész hozzászólásai

Szólj hozzá

0.041 mp