Archív bejegyzések: 2013 június

Zizi néni, a "csikórabló"

Krónikást, a kis pej mén csikót nagyon izgatja, hogy miért haragudott meg Anubis Zizi nénire és miért nevezte Zsófi "csikórablónak" Zizit. Ebből a bejegyzésből megtudhatjátok. És olvashattok a ménes szigorú felépítéséről is.

Tovább olvas ...

... és végre kint!

Krónikás, a kis pej mén csikó először indul a legelőre a Szent György Lovasudvarból. Útközben megtanulja, mi az a magtár és már nem próbálkozik a villanypásztorral. Viszont szabadon szaladgálhat és ezt rendkívül élvezi!

Tovább olvas ...

A legelő felé félúton

Krónikás, a kis pej mén csikó nagy meglepetésére az első ajtón át hagyhatja el a boxot kis kötőfékjében és végre találkozhat a szomszédokkal. A legelés viszont nem nyeri el a tetszését.

Tovább olvas ...

A Szomszédok - Második Rész

Kérdeztem Anyától, hogy milyen állatok laknak a tanyán. Azt mondta, 10 ló, 2 állandó és egy nem állandó kutya, meg 1 macska. Kérdeztem mikor találkozhatok velük, de azt mondta ahhoz még nőnöm kell egy kicsit, úgyhogy addig ...

Tovább olvas ...

A szomszédok - Első Rész

Anubis bemutatja a szomszédságot Krónikásnak, a kis pej mén csikónak. Vizsla, komondor, mudi, macska lakik ott a lovak mellett. Ráadásul megtudja, mi az a legelő és a szanatórium. Izgalmas az élet Szokolyán, a Szent György Lovasudvarban.

Tovább olvas ...

Költözés

Krónikás költözködik, mert az anyukája megharagudott a szomszéd nénire. Zizi ugyanis "csikórabló". Jobb a békesség. Ráadásul a kis pej méncsikó rájön, hogy az anyukáknak mindig igazuk van.

Tovább olvas ...

Az első kint töltött pillanatok

Szokolyai Krónikás, a kis méncsikó kalandjai folytatódnak. Elmeséli első pillanatait a karámban és találkozását a villanypásztorral.

Tovább olvas ...

Szokolyai Krónikás köszönti a nagy világot!

2013. május 30-án kicsikó született Szokolyán a Szent György Lovasudvarban. Kövesd Krónikás kalandjait a blogon és ismerkedj meg a a tanyával.

Tovább olvas ...

0.006 mp